Alleen op pad met je fiets? Maak gebruik van de icedot

Alleen op pad op de racefiets. Prima te doen! Lekker muziekje op of juist genieten van de rust om je heen. Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk. Nagenoeg iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon en een id-kaart op zak. Maar wat doe je nu wanneer je valt en zelf niet meer kunt bellen? Met de armband of Crash Sensor van ICEdot zijn ook je familieleden en vrienden snel op de hoogte van waar jij bent.

Armband en Crash Sensor

ICEdot is een noodgevallen identificatie en notificatie service, die de eerste omstanders bij een valpartij voorziet van medische informatie. Deze informatie kan handmatig worden verstuurd naar een telefoonnummer dat staat gegraveerd op een siliconen ICEdot armband die een sporter draagt. De ICEdot Crash Sensor die aan de helm van een sporter is bevestigd stuurt na een valpartij automatisch een bericht uit.

Vooraf ingevoerde en opgeslagen informatie omvatten een noodnummer van bijvoorbeeld vrienden of familieleden, evenals kritische informatie omtrent diabetes of allergieën. De service maakt gebruik van het internet, een mobiele app en een sms technologie om iemand snel te identificeren, belangrijke (medische) gegevens uit te sturen en vrienden/familie in te lichten.

Wanneer een sporter de ICEdot app op haar mobiele telefoon aan heeft staan, kunnen familie en vrienden die toegang hebben de laatst getraceerde route en locatie inzien. De app kent een noodbutton om direct een bericht uit te sturen en de GPS data door te geven.

ICEdot producten beschermen avonturiers en sporters zoals fietsers, skiërs, snowboarders en motorrijders. Zij die hun limiet opzoeken in de sport en in henzelf. De sporter kan zelf in zijn online profiel aangeven hoeveel en welke informatie er wordt verstuurd in geval van nood.

De Crash Sensor is een slimme tool die je aan iedere helm kunt monteren. In combinatie met de ICEdot smartphone app is deze in staat om beweging, verandering in kracht en impact te traceren. In geval van een ongeluk stuurt de tool op je helm een signaal naar de app. De app geeft een alarm af en een noodgevallen ‘countdown’. Wanneer het alarm niet binnen de tijd door jou wordt gestopt, worden jouw vooraf ingestelde contactpersonen gewaarschuwd. Zij ontvangen de gps data van jouw precieze locatie.

Meer informatie en bestellen kan via de ICEdot website >