BeautyCycling goes Thailand!

Langs de rijstvelden, dwars door China Town en over de drukbezochte markt! Dát is fietsen in Thailand. In de hoofdstad Bangkok op precies te zijn. Wie een tripje naar dit warme oord geboekt heeft, mag een ding niet vergeten! Een fietstocht bij Co van Kessel! Een echte ‘must-do’ wanneer je naar Bangkok afreist!

Verzamelen midden in de stad in de lobby van een hotel. Vervolgens kies je een fiets uit mét goed opgepompte banden en ga je met de gids mee op pad. De veelal Thaise meisjes spreken intussen redelijk Nederlands en weten je de weg te wijzen in deze taal. Links, rechts, rechtdoor, hier stoppen, etc.! Zij kent de weg, weet precies hoe Bangkok in elkaar zit en brengt je werkelijk naar de meest bijzondere uithoeken. Van wensboom tot de meest prachtige tempels. Ook de markt kun je gewoon overheen fietsen. Mensen gaan voor je aan de kant en laten je vol bewondering kijken naar de kikkerbillen, levende kikkers en andere smakelijke lekkernijen als kakkerlakken. De normaalste zaak in Thailand. Foto’s zie je hieronder, geen detail is bespaard gebleven! Na een kleine boottocht en een heerlijke lunch vervolgt de tocht in een wijk net iets buiten het centrum. Hier fietsen we dwars door de rijstvelden, groeit het jackfruit aan de bomen en zwemmen de komodovaranen naast je!

 

Over Co van Kessel

Co van Kessel, de Nederlandse (mede)oprichter van het bedrijf, begon al meer dan 30 jaar geleden met zijn fietstochten in Bangkok. Als iemand die hier al heel lang woonde – en een uitgesproken liefhebber van Bangkok – was hij zich ervan bewust dat Bangkok een proces onderging van versneld stedelijke ontwikkeling (fileverkeer, betonnen torens, en verstikkende vervuiling). Hij wist tegelijkertijd dat dit een ontwikkeling was die met name aan de oppervlakte plaatsvond, en dat er ook een ander, veel traditioneler Bangkok bestond, dat steeds meer naar de achtergrond verdween.

En dus ontstond het initiatief om Bangkok opnieuw te ontdekken via fietstochten. Co besteedde duizenden uren op zijn mountainbike om het uitgebreide netwerk van lokale straten, steegjes, voetpaden en kanalen tussen de belangrijkste stedelijke verkeersaders te leren kennen. Wat hij vond, verstopt tussen de oppervlakte van modernisering, was een verborgen wereld. Een wereld waarin nog vrede en rust heersten. Een wereld waarin Thais nog het traditionele leven leidden dat al decennia in grote mate ongewijzigd is gebleven. Een wereld die grotendeels onbekend is voor buitenstaanders.

Of het nu de kleurrijke bezienswaardigheden en de geuren van de lokale markten zijn, het intrigerende leven van de lokale bevolking langs de kanalen, of de verrassende aanwezigheid van overvloedig groene gordels in de stad, Co ontdekte wat Bangkok een van de meest fascinerende steden van Azië maakt. Sindsdien is het zijn missie geweest om deze ontdekkingen te delen met anderen.

Helaas is Co in juli 2012 overleden. Maar het CVK team dat hij bij elkaar verzamelde zet zijn tochten voort. Geïnspireerd door zijn kijk op deze unieke stad en gewapend met zijn immense topografische kennis van Bangkok. Precies zoals Co het zou hebben gewild!