De 8 mooiste racefietsroutes rondom Innsbruck

Bergop voor een adembenemend mooi uitzicht.

Fietsen door het dal van de Inn, door idyllische dorpjes met prachtig uitzicht op de bergen. Innsbruck en zijn vakantiedorpen heeft niet alleen voor de mountainbiker een groot aanbod, ook de racefietser kan zijn hart ophalen. De talloze fietspaden doorkruisen de regio en de straten rondom zijn goed uitgebouwd. Zo rijd je over goed geasfalteerde landwegen met weinig autoverkeer. En wil je ook hoogtemeters scoren? Uiteraard zijn er routes die het uiterste van je vragen, hoewel de stijgingen in het algemeen niet te zwaar zijn.

De regio Innsbruck verkennen doe je op de fiets. Om je op weg te helpen vind je hieronder de 8 mooiste routes voor ieder niveau. Van eenvoudige warming-up ronde tot klimmen naar de hoogte waar je ‘s winters met je ski’s aan staat, zoals de zware route naar Kühtai, Ötz en Telfs. Of is het rondje Innsbruck over autoluwe wegen met mooie panorama’s meer jouw ding. De fiets kun je zelf meebrengen, maar de regio biedt tal van huuropties bij sportwinkels.

Warming-up Wattens
Eenvoudig – 650 HM – 52,6 km
Een goede opwarmer met weinig hoogtemeters en nauwelijks verkeer. Parcours: Innsbruck-Innradweg tot Terfens-Fritzens-Gnadenwald-Ampass-Innsbruck

Innsbruck Westen
Eenvoudig – 713 HM – 63,9 km
Van Innsbruck eerst over Zirl en Pettneu naar Telfs. Terug over Pfäffenhofen, Hatting en Inzing. Dan gaat het omhoog naar de westelijk gelegen vakantiedorpen en over Axams, Götzens en Mutters naar Innsbruck.

Mieminger Runde
Eenvoudig – 640 HM – 66,9 km
Vanuit Innsbruck op je gemak naar Telfs. Dan omhoog naar Wildermieming op het Mieminger plateau. Over Untermieming en Mötz terug naar het Inndal. Voorbij de indrukwekkende abdij van Stams via de dorpjes terug naar Innsbruck.

Dorpsronde Innsbruck – Telfs
Middelzwaar – 890 HM – 71 km
Vanuit Innsbruck noordelijk van de Inn naar Telfs. Dan via de andere kant terug met een afsteker over de hogergelegen westelijke vakantiedorpen.

Richting Kufstein
Middelzwaar – 1080 m – 145 km
Op de heenweg rijd je over hoofdzakelijk fietspaden en kleine wegen naast de hoofdweg naar de vestingstad Kufstein. Terug vanaf Rattenberg langs de hoofdweg.

Rondje Innsbruck
Middelzwaar – 1350 HM – 60,5 km
Mooie ronde langs de vakantiedorpen rondom Innsbruck over voornamelijk autoluwe wegen met mooie panorama’s. Route: Innsbruck-Absam-Gnadenwald-Fritzens-Wattens-Tulfes-Sistrans-Igls-Innsbruck.

Innsbruck – Jennbach
Middelzwaar – 1203 HM – 82,5 km
De route gaat vanuit Innsbruck via Gnadenwald en Terfens naar Jenbach. Terug ga je via de zilverstad Schwaz, Wattens en Tulfes. Na een afsteker via de zuidelijke vakantiedorpen rijd je via Igls weer terug naar Innsbruck.

Innsbruck – Kühtai
Zwaar – 1932 HM – 110 km
Van Innsbruck door het Sellraindal naar Kühtai en dan door naar Ötz en Telfs vanwaar je weer terug gaat naar Innsbruck. Route: Innsbruck-Ranggen-Sellrain-Kühtai-Otz-Telfs-Innsbruck.

Kijk voor meer informatie op innsbruck.info >