De mooiste winterroutes van Zuid-Holland ontdek je op de racefiets

Nederland is mooi in de winter… Bevroren wateren met vrolijke schaatsers en ijskristallen die zich vormen in de natuur, de ochtendzon die zich laat zien door de nog laag hangende dauw boven de polders… Een winters tafereel waar we dit jaar maar even van moeten blijven dromen, want een strenge winter is het tot nu toe niet te noemen. Keerzijde is dat het zacht is buiten en overwegend droog. En dus kun je prima op de racefiets stappen in deze periode van het jaar, zonder dat je bang hoeft te zijn voor sneeuw op de weg!

Hieronder vind je een overzicht van de 5 mooiste winterroutes van de provincie Zuid Holland. Veelal voeren deze routes langs mooie wateren, plassen, rivieren en de zee!

Polders, molens en water: fietsen langs de Vlist!

Net onder Haastrecht in het oosten van Zuid-Holland ligt het natuurgebied de Vlist. Een weg langs het water die van Haastrecht helemaal naar Schoonhoven loopt waar je, afhankelijk van jouw route en afstand, kunt overvaren met de pont over de Lek naar Nieuwpoort. De Vlist voert door een prachtig groen natuurgebied, waar je veelal op rustige wegen kunt fietsen langs dit water. In tegenstelling tot de velen e-bikers die je hier tegenkomt in de zomer, is het in de winter relatief rustig. Een prachtige omgeving voor een ritje op een koude zondagochtend, wanneer de dauw nog boven de weilanden hangt en het zonnetje ontwaakt!