Emily en haar bakfiets

We lopen allemaal wel eens vast in ons leven. Misschien herken je het gevoel wel. Alles ziet er van de buitenkant uit als rozengeur en maneschijn, maar van binnen ben je helemaal niet blij. Zo ook bij Emily Finch. Ze had een prachtige familie, een groot huis en reed in een gezinswagen rond. Zoals ze aan de lokale Bike Portland (Amerikaans magazine) vertelde, was ze depressief en had ze het gevoel dat er iets moest veranderen in haar leven. Iedereen die dit gevoel al eens heeft meegemaakt weet dat je soms gewoon uit de auto moet stappen en de andere kant op moet lopen. In het geval van Emily werd dit een complete verandering in haar leven.

Moeder van zes kinderen ruilde haar auto in voor een fiets… een familiefiets!

Ja, je ziet het goed. Emily brengt haar kinderen overal naartoe op de bakfiets met een extra kinderfiets erachteraan. Emily had nog nooit gefietst totdat zij zich depressief begon te voelen en besloot het roer om te gooien. En je kunt je vast voorstellen dat fietsen met een vol beladen bakfiets inclusief zes kinderen, hun spullen en tassen vol boodschappen geen makkie is. Naar schatting weegt het totaal zo’n 250 kilo!

Zodra ze de fiets zag wist ze het zeker! Dit wordt mijn ding! Hiermee ga ik gelukkig worden. De fiets heeft haar leven veranderd en dat van haar kinderen. Naast het feit dat Emily 11 kilo is afgevallen en geld heeft bespaard door geen auto meer te rijden, is de hele familie verhuisd naar Portland, Oregon (USA), een fietsvriendelijke stad!

En zoals Emily het zelf verwoord: My bike just brings me happiness!