Fietsen langs de apen in Gibraltar

Gibraltar is een Brits overzees gebied, grenzend aan Andalusië in Spanje en gelegen aan de Middellandse Zee. De rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied en is het beste te bezichtigen op jawel… de fiets! 

Je kunt op verschillende locaties fietsen huren. Let wel even op voordat je vertrekt of het kleinste verzet goed is afgesteld want de rots omhoog fietsen is niet niks! Je fietst een aantal kilometer op weggetjes van zeker 18% steil! Voor de minder sportieve fietser is de E-bike een echte aanrader. Moeiteloos fiets je naar de top van de rots waar de apen rondslingeren in de bomen! Aaien en voeren is helaas verboden maar fotogeniek zijn ze zeker.

De route

De fietstocht start op Spaans grondgebied. Nadat je je paspoort hebt laten zien fiets je zo de grens over naar Engeland en kruis je het vliegveld. En nu zul je misschien denken, daar mag je toch helemaal niet fietsen? Jawel! Je moet de landingsbaan oversteken welke een paar keer per dag wordt gesloten voor vliegverkeer zodat je Gibraltar kunt bereiken per fiets, lopend of met de auto!

De route vervolgd langs de kust waar je verschillende bezienswaardigheden kunt bewonderen voor maar een paar euro. Gibraltar ligt aan de straat van Gibraltar, een belangrijke handelsroute voor de scheepsvaart en dé verbinding naar Azië via het Suezkanaal. Je fietst langs oude forten en kanonnen die stammen uit de Tweede Wereldoorlog. Voordat je begint aan de beklimming van ‘the rock’ kom je langs de vuurtoren op het meest zuidelijke puntje van het schiereiland. Vervolgens slinger je omhoog samen met een heleboel taxi busjes voor de écht luie toeristen en hoor je de aapjes gillen! Een unieke ervaring wanneer je er met je fiets zo dicht langs de apen rijdt met een panoramisch uitzicht!