Fietskleding wassen | Outdoorprogramma van Siemens

Goede functionele kleding speelt een steeds belangrijkere rol bij vrijetijdsbesteding buitenshuis. Deze kleding vraagt om de juiste verzorging. Dit is nu gelukkig makkelijker dan ooit met de speciale outdoorprogramma’s op de wasmachines van Siemens. Of het nu gaat om een winddicht zeiljack, een fietstenue van luchtdoorlatende stof of een compleet waterdicht snowboard- of skipak: met de speciale outdoorprogramma’s blijft alles als nieuw.

Kan wel: outdoorkleding in de droger

Voor alle ‘hightechmaterialen’ kent de Siemens het pure outdoor-programma. Hiermee wordt de kleding alleen voorzichtig gereinigd. En dit geldt niet alleen voor de wasmachine, maar ook voor de droger. Normaal staan de gelijmde naden en speciale membranen bloot aan hitte. Maar bij het speciale outdoorprogramma op de Siemens wasdroger gaat dat anders: de temperatuur blijft constant laag – en dure kleding onbeschadigd.

Als niet alleen het sporten snel moet: super15

Veel sport- en outdoorkleding is geproduceerd van licht materiaal dat transpiratie naar buiten afvoert. Deze stof droogt zeer snel. Voor deze kleding, die meestal direct op het lichaam wordt gedragen en na elke training wordt gewassen, is het super15-programma ideaal. De temperatuur komt nooit boven de 40°C en centrifugeert voorzichtig. En toch is de was in een recordtijd van een kwartier weer schoon. Dit programma is overigens ook geschikt voor fleecekleding die licht vervuild is.

Droog blijft het bij elk weer

Voor het winterseizoen heeft de Siemens ook een handige optie! Het speciale programma Outdoor/Impregneren van Siemens wast de kleding zo voorzichtig, dat de kwetsbare membranen en naden in de stof worden ontzien. Tijdens dezelfde wasbeurt wordt de kleding vervolgens geïmpregneerd met het toegevoegde impregneermiddel. Zo wordt de waterafstotende werking vernieuwd, terwijl de stof wel blijft ademen. Of het nu zonnig is, sneeuwt of regent: jij blijft droog op de skipiste!