FI’ZI:K R5B DONNA – FANTASTISCHE PERFORMANCE!

Review door Micaela Romani


Op zoek naar een raceschoen die lekker zit én een super stevige carbon zool heeft én er ook nog eens hip uit ziet? Ik zeg: de Fi’zi:k R5B Donna! Nu een maand of 2 in de test en ik ben fan. Waarom? Dat lees je in de review.

Wat FI’ZI:K zegt

Made for women, high performance road cycling shoes. Gemaakt van Microtex, extreem duurzaam materiaal dat ook nog eens licht van gewicht is. Een ademende schoen die je op warme zomerse dagen verkoeling biedt aan je voeten. De carbon reinforced zool biedt stevigheid onder de voorvoet. Gewicht? 215 gram. Prijskaartje? 149,- euro.

Waar we blij van worden

Voor dames die een vrij brede voorvoet hebben is deze Fi’zi:k R5B Donna een verademing. Dit is een fietsschoen die je blij maakt tijdens 50 km ritjes, tijdens 100 km ritjes maar zeker ook tijdens 150 km ritjes. Simpelweg omdat je voeten de ruimte hebben om op te zetten als ze warmer worden, de zool deels van carbon is en precies steun biedt onder de bal van je voet en slaapvoeten uitblijven. Heerlijk comfortabel!

Het sluitingssysteem is anders dan we gewend zijn en komt steeds meer in beeld bij de verschillende merken. De BOA clip zorgt voor een goede verdeling van de druk en zo voel je geen clips meer op je wreef. Wil je tijdens het fietsen toch de schoen iets losser of strakker, dan is het simpelweg draaien aan het wieltje. Ideaal! De klittenband ter hoogte van je tenen voegt niet veel extra toe aan de pasvorm. Deze kan in principe gewoon altijd dichtblijven wanneer je de schoen aan of uit wilt doen. De raceschoen is mooi afgewerkt, de stiksels zijn sterk en de tong gemaakt van Microflex biedt comfort bij je enkel.

Je kunt SPD SL plaatjes onder deze raceschoen bevestigen of de plaatjes van Look. Het SPD systeem met de kleine zilveren of zwarte plaatjes passen hier niet onder! Kijk dus goed naar jouw pedalen en welk systeem daarbij past.

De Fi’zi:k R5B Donna is verkrijgbaar in donker grijs met roze binnenkant en roze details. Zelf ben ik niet zo’n fan van roze, maar menig fietsende vrouw wel. Als ‘ie maar lekker zit!

Meer informatie? Check de Fi’zi:k website!