Gebruik je kop, helm op

Een helm is voor veel vrouwen niet het meest charmante accessoire van de wieler outfit. Maar toch is het dragen van een helm verstandig en maakt de tocht een stuk veiliger. Helmen zijn tegenwoordig licht van gewicht en voorzien van luchtgaten die de lichaamswarmte, die vrij komt bij het sporten, makkelijk kunnen afvoeren. Daarnaast bestaan er vele verschillende stoere, maar ook fleurige designs.

Wie het in de winter te koud vindt om met een helm te fietsen, doen deze vaak af om zo een dikke muts op te kunnen. Advies is om toch mét helm te gaan rijden. Een oplossing om een koud hoofd tegen te gaan is een bandana of speciale dunne muts onder de helm te dragen. Ook bestaan er wind- en waterdichte caps voor over de helm. Zo blijft je hoofd warm én droog in geval van een regenbui.

Het dragen van een zonnebril klinkt logisch, als de zon schijnt. Maar ook op een bewolkte en zelfs regenachtige dag is het verstandig een bril te dragen. Dit om vliegjes die je onderweg tegen kunt komen niet in je ogen te krijgen. Deze kunnen gaan irriteren en zelfs voor een ontsteking in je oog zorgen in een zeer korte tijd.

Zonnebrillen hebben donkere glazen om zo het UV-licht buiten te houden. Gelukkig bestaan er voor de herfst en winter brillen waarvan de glazen gewisseld kunnen worden. De donkere glazen kun je vervangen door gele/oranje glazen of transparante glazen.