About

Of je nu een fit mom, een commute lady, een road girl, een fanatieke mountainbike dame of een beetje van allemaal bent … je heb een fiets! En met die fiets ga jij het liefst het avontuur tegemoet, in de frisse buitenlucht, op naar de volgende uitdaging. Precies voor die stoere vrouwen schrijf ik artikels op BeautyCycling.nl. Een lifestyle platform waar je inspiratie vindt voor jouw volgende fietsavontuur. Met die artikels geef ik je graag het gevoel mee dat je krijgt van een fietsritje, laat ik je nadenken over jouw life cycle en die van jouw fiets én als je leuk vindt, geef ik jou en je fietsvriendinnen een clinic of advies. • Groet Micaela.


BeautyCycling sinds 2011

Het begon met een ritje op de racefiets van mijn moeder in de tijd van mijn middelbare school. Al snel ontdekte ik hoe leuk en vrij het voelt om te fietsen door de polder en ging ik op zoek naar een eigen fiets.  Al snel was ik verkocht en stapte ik op pedalen. Samen met mijn ouders, maar ook met vrienden tijdens een weekendje in Limburg of de Belgische Ardennen. Er werd gefietst!

The Beauty and the Bike

Intussen werkte ik bij een wielerwinkel in Voorburg waar met regelmaat vrouwen over de vloer kwamen voor een nieuwe fiets. Zij vroegen mij niet alleen om kledingadvies maar wilden ook graag weten of ze ergens informatie konden vinden over hoe je als vrouw start met wielrennen of mountainbiken. En of er een groepje was waar ze zich bij konden aansluiten. Het was de zomer van 2011 en na wat googlen kwam ik er vrij snel achter dat er geen initiatieven waren specifiek voor vrouwen. Met de kennis die ik heb opgedaan in de wielerwinkel en de ervaring tijdens mijn eigen ritjes ben ik gestart met bloggen op een WordPress blog genaamd ‘The beauty and the bike’ dat ik later heb omgedoopt naar ‘BeautyCycling’.

Basisclinic racefietsen

Het blog groeide uit tot een platform met fietsadvies voor vrouwen en al snel ben ik gestart met het schrijven van een draaiboek voor een basisclinic racefietsen. In de zomer van 2012 stond de eerste groep dames voor mijn neus. Tien enthousiaste vrouwen die wilden leren fietsen op een racefiets. Wat volgden waren vijf succesvolle seizoenen met heel veel cursusweekenden, dagtochten en later zelfs gezamenlijke toertochten. Iedere les of fietstocht was een succes en de dames straalden na een dag op de fiets samen. Wat leuk was om te zien is dat de dames niet alleen mee deden om beter te leren fietsen. Ze wilden dit graag samen doen! Daarmee zijn nieuwe vriendschappen ontstaan tussen dames die nog altijd samen met elkaar fietsen.

Life Cycle

Voor alles en iedereen bestaat een life cycle, zo ook voor BeautyCycling. In vijf jaar tijd zijn er ontzettend veel ontwikkelingen geweest, zowel in de fietsenbranche als in de maatschappij. En BeautyCycling is zeker niet meer de enige die fietstochten voor vrouwen organiseert. De initiatieven voor vrouwen zijn als paddestoelen uit de grond geschoten met een piek in de zomer van 2016. Vrouwen kunnen tegenwoordig terecht bij onder andere BeautyCycling, Vrouwenwielrennen, Chickfietst, KEK, NTFU Fietsvrouwen, Strongher en daarmee kent het recreatief wielrennen voor dames een landelijke dekking. Ik ben blij dat ik aan de basis van deze ontwikkeling heb mogen staan met BeautyCycling.

Via dit platform blijf ik je inspireren om op de fiets naar het werk te gaan, het avontuur op te zoeken tijdens een bikepacking vakantie langs het Gardameer of op een MTB door de Ardennen, de hoogste bergen van de Franse Alpen te bedwingen én je kroost het plezier van fietsen mee te geven. En als je het leuk vindt, organiseer ik speciaal voor jou en je fietsvriendinnen een clinic of workshop!

I love inspiring others to ride their bike.

No matter if it’s a road bike, mountain bike, e-bike or a very old city bike that gets you to the station daily. It’s all about the ride you make. Small or big. Commute or holiday. Do it, and do it with a smile!