Op de TREK LUSH SL door het bos

Review door Micaela Romani


Hij paste net niet door de brievenbus. De Trek Lush SL kwam in een grote doos en compleet afgemonteerd. Even dacht ik dat het nog kerst was. Het stuur rechtzetten, pedalen erop en gaan! Testlocatie? Het mountainbike parcours in Schoorl. Een prachtig parcours dat varieert tussen duinen en bos. Klimmen en afdalen kan hier mooi worden getest dankzij de verschillende ondergronden. Gelukkig ben ik een racefietser en heb ik de nodige fietskleding in de kast liggen. Voeg daar de Giro Civila ‘adventure’ schoen aan toe en het plaatje is compleet. Of toch niet helemaal?

Ik zie menig mountainbiker met wijde broeken langs mij scheuren. Wat is dat toch, met mountainbikers. Net als kitesurfers die een wijde zwembroek over hun surfpak aantrekken, zie ik mountainbikers met strakke fietsbroeken en daaroverheen een wijde korte broek. Het zal wel hip zijn of heeft het toch een functie? Enfin, het gaat om de fiets! Eenmaal ingepakt, half januari was het nog best fris, start ik op het parcours dat meteen begint met flink klimmen. Het is even wennen dat aan het stuur trekken niet zoveel oplevert. Gauw gooi ik mijn gewicht naar voren, schakel terug en dan blijft er niets anders over dan malen. De ‘climb’-modus van de vering werkt goed zonder al te veel te bobben. Heel lang duurt het niet tot je boven bent, we zijn immers niet in de Rocky Mountains. Meteen zet ik een korte afdaling in en merk ik dat de fiets betrouwbaar is, mits je enige mountainbike ervaring hebt. Je moet weten hoe je de fiets bestuurt en wat je met je gewichtsverdeling doet. Doe je dat goed, dan heb je een heel speelse fiets te pakken!

Vanuit het skiën heb ik de wijze les meegekregen om te kijken waar je heen wilt. Focus je op een boom, dan zal je daar ook recht op af gaan. Dat geldt in het bos op de mountainbike natuurlijk ook. Mijn blik is gericht op een stuk parcours een eindje voor mij en al snel merk ik dat zodra je uit het zadel komt, de fiets licht aanvoelt en makkelijk op zijn doel af gaat. Singletracks zijn dan ook favoriet om overheen te scheuren! En zet je de vering in de ‘descent’-modus’, dan kun je genoeg druk uitoefenen in een moeilijke bocht tijdens die afdaling, zonder dat je grip verliest of moet inleveren op je snelheid.

De onderdelen onder de loep

Even wat feitjes op een rij over de onderdelen, want die zijn misschien nog wel het belangrijkst! De vering heeft een veerweg van 120 mm en er zitten twee keer 10 versnellingen op de Lush. Door het slimme verzet kun je met 20 versnellingen in nagenoeg heel Europa prima uit de voeten. De goed doseerbare Shimano hydraulische schijfremmen doen waarvoor ze bedoeld zijn. Door de handige hendel over te halen op het achterderraileur word je fiets tijdens een afdaling met oneffen ondergrond fluisterstil!

Een extraatje

De zadelpen heeft een leuke en welkome extra. De Rockshox Reverb Stealth geeft de mogelijkheid om bij een steile afdaling het zadel vanaf het stuur met je eigen gewicht naar beneden te laten zakken. Dat geeft extra vrijheid tussen je heupen en het zadel, zodat je verder naar achteren kunt hangen in een afdaling. Tevens geeft dit extraatje je de kans om wel heel makkelijk op te stappen op de parkeerplaats! En dan valt mij meteen op dat ik niet de enige ben! De mannen naast mij halen hun fiets uit de auto en kleden zich om. Bij vertrek zie ik een van hen het zadel naar beneden duwen, opstappen en wegrijden.

Ook ik laat mijn zadel zakken, stap op en bij het wegrijden druk ik de knop in zodat het zadel weer omhoog komt. Terwijl ik mijn gewicht verplaats naar mijn pedalen, merk ik op dat mijn schoentjes echt heel lekker zitten. Comfortabel en warm, als een pantoffel zo soepel en toch stevig genoeg om mee te mountainbiken. De Giro Civila damesschoen is elegant en valt in de categorie ‘adventure’. Ermee op avontuur kan zeker! En of je er nu mee op de racefiets of mountainbike stapt, ze zitten zo lekker dat je vergeet dat je ze draagt! •