Op zoek naar de perfecte rugzak voor commute fietsritjes

Is de 18 liter Chrome Urban Ex Rolltop dé alleskunner waar ik naar zocht?

Review door: Micaela Romani

In mijn zoektocht naar een nieuwe rugzak voor woon-werk verkeer bleef mijn blik hangen in de schappen bij de Chrome Urban Ex Rolltop. Een stevige, degelijke tas die makkelijk te bereiken vakken heeft door de rolsluiting. Ik pak het kaartje en lees dat de tas waterdicht is, de stof sterk is en dat de tas is voorzien van een borstband. Een echte tas voor de Nederlandse weersomstandigheden die vaak niet echt goed zijn voor je werkmaterialen zoals een tablet of laptop. De borstband is een mooie aanvulling, zodat de tas volgeladen en wel goed op je rug blijft zitten tijdens het fietsen en lopen. Langzaamaan word ik enthousiast over de tas die er stoer en stevig uit ziet en neem ‘m uit het schap. Stevig voelt de tas zeker aan en de naden zijn gelast valt mij op. De groen-zwarte variant die ik in mijn handen heb, trekt mij net iets meer dan de compleet zwarte variant. Omdat deze beter bij mijn kleding gaat matchen, denk ik en betrap mezelf op een giechelend lachje. Ook niet onbelangrijk! Ik ontkoppel de gespsluiting aan weerszijde van de tas en kom tot de ontdekking dat de tas eigenlijk verbazingwekkend compact oogt voor de 18 liter inhoud die op het kaartje staat. Een gevoerde ipad sleeve bevindt zich in de tas. En aan de buitenzijde zit nog een zijvak met rits. Genoeg plek voor grote en kleine spullen.

Ik besluit de tas aan te schaffen en hevel direct mijn spullen uit mijn oude tas over in de Chrome tas. Bepakt en wel vertrek ik op weg naar huis op mijn fietsje. Niet veel later staat de eerste grote test voor de Chrome tas op het programma want de hemel barst werkelijk waar open. Zo’n stevige regenbui heb ik lang niet meegemaakt en ik hoop dat de tas zo waterdicht is als Chrome me doet geloven. Thuis aangekomen als een verzopen kat gooi ik mijn jas aan de kapstok en hoop ik dat mijn spullen droog uit mijn nieuwe tas gaan komen. Gauw rits ik het kleine vakje aan de buitenzijde open en trek daar mijn compleet droge mobiel, portemonnee en sleutels uit. Een goed begin en dus ontkoppel ik de gespen aan weerszijde van de tas. Ik probeer de kleine vakken als eerste te legen maar concludeer dat de laptop in de weg zit. Ik vermoed dat dit komt doordat de tas aan de bovenzijde wat krapper lijkt te zijn dan onderaan. Na mijn laptop leeg ik de andere vakjes en ben ik blij verrast om te zien dat zelfs na de hoosbui van zo net, alles er droog en wel uitkomt. Mijn nieuwe Chrome rugzak heeft zijn eerste test perfect doorstaan, ik helaas niet en spring al rillend snel onder de douche om op te warmen.

S’avonds prop ik gauw mijn tas vol met sportkleding en vertrek ik in de richting van de roeivereniging. Gelukkig is het droog maar in plaats daarvan is het stevig gaan waaien. Snel fiets ik richting de haven en merk dat de tas zelfs compleet volgeladen goed en stevig op mijn rug blijft zitten door de brede schouderbanden en de borstband. Als dame kan ik de borstband zo afstellen dat deze voor mij goed werkt zonder daar last van te hebben. Chrome verast me weer met een super comfi rugzak. Aangekomen in de haven valt mijn nieuwe rugzak direct bij mijn teamgenoten op. Met de woorden “stoer”, “staat je goed”, “die past goed bij je” en “die past ook wel bij mij” – bevestigen mijn teamgenoten mijn positieve vermoeden en glunder ik op weg naar de boot. We maken de boot gebruiksklaar en roeien langzaamaan de haven uit, op naar open zee. Mijn rugzak ligt onder m’n roeibankje en naarmate de duisternis invalt, valt mij op dat ik de tas nauwelijks kan zien. Ik mis wat extra reflectie, wat zeker op de fiets voor zichtbaarheid zorgt. Zo nu en dan slaat er een kleine golf over de boeg en beland er wat water in de boot tussen onze voeten.

Terug aan wal mag ik concluderen dat ik een fijne, goede en comfortabele aankoop heb gedaan nu blijkt dat alles nog droog is en ik geen schuurplekken op de stof kan vinden van de boot. Al had de opening bovenop wat mij betreft wat groter kunnen zijn en had Chrome wat meer reflectie van mij mogen gebruiken. In het vervolg neem ik gewoon wat minder mee zodat alles gewoon goed past. Een fijne bijkomstigheid hiervan is dat mijn rugzak dan toch wat lichter is. Voor iedereen die meer mee wil sjouwen raad ik de 28 liter variant aan. Ik houd Chrome en haar producten in elk geval goed in de gaten en wie weet steek ik mij binnenkort in een complete Chrome outfit. •