Osprey Raven 10 | Mountainbike rugzak voor dames

Review door Micaela Romani


Ideaal, wat spulletjes meenemen tijdens je mountainbike tocht, maar waar láát je het? Tooltje, iets te eten, flesje water, regenjasje, noem maar op! Super handig om mee te nemen maar dan wel graag in een goede rugzak. Eentje die je niet al te veel opmerkt tijdens het trappen en die ook niet te warm is op je rug, díe heb ik gevonden: de Raven van Osprey. Dít is er een waar ik blij van wordt! Hieronder lees je er alles over, want de Osprey Raven is mee geweest op mountainbike avontuur in het zomerse Santa Cruz in California en de Raven heeft ook het winterlandschap van het Oostenrijkse Seefeld van dichtbij gezien afgelopen maand!

Compact en praktisch

Eerste even de feitjes op een rij. De Raven is een dames rugzak van Osprey uitgevoerd in verschillende kleuren, speciaal ontworpen voor vrouwen en voorzien van een rugpaneel met gaas voor een goede ventilatie. De tas weegt 0,58 kg wanneer deze leeg is en de afmetingen zijn 44 x 22 x 20 cm. Een lekker compacte rugzakje dus! Kosten? 120,- euro.

Opbergen

In het grote vak kun je spullen kwijt als een regenjasje, je zelfgemaakte super gezonde lunch pakketje dat je halverwege de tocht kunt nuttigen en misschien wel je portemonnee voor een drankje na afloop! De tas is erg elastisch en rekt mee met de inhoud. Het kleine voorvakje is super handig voor je zonnebril als je die even niet draagt of kleine spulletjes zoals tampons, je sleutels of je mobiel.

Details

De geïntegreerde zogeheten toolwrap is echt super. Onderaan de rugzak zit een uitvouwbare zak waar je makkelijk je tooltjes in kunt opbergen. Heb je die nodig tijdens het mountainbiken, dan kun je er snel en makkelijk bij zonder het grote vak van de tas te hoeven aanspreken. Osprey heeft nagedacht over kleine zaken als een clip waar je je sleutelbos aan kunt hangen ín de rugzak en een bevestigingspunt voor een fietslampje of je helm. Tevens reflecteren de ritsen in het donkere bos wanneer er licht op valt. Het buitenvak kun je het beste gebruiken voor bijvoorbeeld een route kaart. Deze kun je er makkelijk uit halen onderweg en weer netjes opbergen zonder dat je ritsen hoeft te openen. Let wel dat dit stuk van de rugzak als eerste vies en nat wordt. De rest van de tas is goed waterafstotend zo heb ik gemerkt tijdens het fatbiken in de sneeuw!

Op je rug

Eenmaal op je rug zit de tas meteen lekker mits je geen gekke spullen in het rug compartiment hebt gestopt. Advies is om hier de 3l waterzak in te doen zodat je onderweg goed kunt drinken. Deze waterzak komt bij de rugzak. Advies is om deze niet helemaal te vullen. Dan wordt je tas erg zwaar! Het einde van de drinkslang klik je vast met het magneetje op de borstband zodat je er tijdens het fietsen geen last van hebt. De banden trek je aan rondom je heupen en ook de borstband sluit mooi aan. De zijkanten van de heupbanden hebben kleine zakjes met rits waar je bijvoorbeeld een energiereep in kunt opbergen.

Al met een al een heel fijn rugzakje om mee te fietsen. Uiteraard kun je er ook mee wandelen, maar de vorm van de rugzak en de bolling van het rugcompartiment sluit het beste aan in fietshouding!

Meer informatie & bestellen via ospreyeurope.nl >