Van knooppunt naar knooppunt

Wanneer je met de (race)fiets op pad gaat, ken je waarschijnlijk wel een aantal routes die je standaard rijdt. Afhankelijk van de wind kies je een richting om te starten en afhankelijk van de afstand die je rijden wilt bepaal je de route. Nu bestaat er sinds een tijdje het fenomeen van knooppunten. Een systeem dat rijkt van Vlaanderen tot Brabant, van Limburg tot Zuid-Holland en Zeeland!

Je kunt op veel verschillende websites een route uitstippelen. Maar Fietsnet.be is een wel heel complete routeplanner! Je klikt de rode bolletjes aan en de route wordt voor je uitgestippeld. In de rechterkolom zie je de totale afstand en de knooppunten nummers. Zodra je jouw route hebt uitgestippeld, is het enige wat je mee hoeft te nemen een lijstje (op papier of in je telefoon) met de nummers van de knooppunten!

In de kaart worden onverharde wegen aangegeven met oranje lijnen en kasseien met blauwe lijnen. De oranje trajecten zijn dus minder geschikt voor de racefiets maar leuke weggetjes voor de mountainbike!