Zoek het hoger op – Bike Park TIGNES/VAL D’ISÈRE (FR)

Op zoek naar wat meer uitdaging op je mountainbike? Heb je de Nedereindse berg, de Limburgse heuvels en de duinen wel gezien? Zoek het hoger op in de bergen. In Tignes/Val d’Isère (Frankrijk) om precies te zijn! Hier ligt het Bike Park er zeer strak bij deze zomer!

Het Bike Park in Tignes/Val d’Isere is geopend van 7 juli tot en met 1 september 2013. De mountainbike trails en obstakels zijn van verschillende niveaus en worden aangegeven middels een kleurensysteem. Vergelijkbaar met de pistes in de winter. Zo is groen voor beginners, blauw voor gemiddelde fietsers en rood voor gevorderden. Ben je expert dan kun je kiezen voor een black of double black trail. Nagenoeg alle paden zijn downhill, echter kan het zijn dat je soms stukjes tegenkomt waar schakelen vereist is en je flink moet trappen om omhoog te komen.

Mountainbike lessen van een instructeur

In het Bike Park is het mogelijk om les te krijgen van een MTB instructeur. In de shop kun je het benodigde materiaal huren. Downhill MTB, helm, elleboog, knie- en scheenbeenbeschermers, etc. De instructeur neemt je mee de berg op en het park in. Zeker ook zeer geschikt voor kids!

Een gratis liftpas (+/- 5 euro borg) om de berg op te kunnen is af te halen bij Maison de Tignes.

Meer informatie over het Bike Park vind je op de officiële website.